Yüksekokul Hakkında

Çukurova Üniversitesi İmamoğlu Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 24.05.2011 tarih ve  B.30.0.EBÖ.101.02.05-333 sayılı yazılarıyla kurulmuş ve 2012-2013 eğitim-öğretim yılında Su Ürünleri Programına öğrenci alarak öğretime başlamıştır. 2013-2014 eğitim öğretim yılında Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Programına, 2014-2015 eğitim öğretim yılında Bilgisayar Teknolojisi programına öğrenci alınmıştır. 2016-2017  eğitim öğretim yılında Laboratuvar Teknolojisi programına öğrenci alınmıştır.

Şu anda Laboratuvar Teknolojisi, Gaz ve Tesisatı Teknolojisi ve Bilgisayar Teknolojisi programlarında 2 yıllık ön lisans eğitim-öğretimi verilmektedir. Endüstrinin ihtiyaç duyduğu alanlarda teorik ve uygulamalı eğitim alarak, tercih edilen nitelikli mesleki-teknik elemanlar yetiştirilerek mezun olacak öğrencilerimiz Tekniker/Meslek Elemanı ünvanına sahip olacaklardır.

İmamoğlu ilçesinden bir görünüm

Yüksekokulumuz, Adana ili, İmamoğlu ilçe merkezinde bulunmaktadır. Toplam kapalı alan 1629 m2 olup, 2 adet laboratuar, 1 adet kütüphane, 3 adet depo,5 adet derslik,1 adet kantin ve 1 adet yemekhane bulunan üç katlı büyük bir binadır. Adana Büyükşehir belediyesi tarafından ilçemize her gün düzenli belediye otobüs seferleri bulunmaktadır.
Yurt Durumu
İlçemizde, 40 kız öğrencilnin ikamet edebileceği İmamoğlu Beldiyesine ait yurt bulunmaktadır. Yurt hakkında bilgi için tıklayınız.